Akre’ye yapilacak turistik seyahatler durduruldu

Akre’ye yapilacak turistik seyahatler durduruldu

PeyamaKurd- Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Koronavirüs ile mücadele kapsamında bir dizi önlemler aldı.

Bu önlemler kapsamında, Özellikle Newroz ve bahar etkinlikleri için en çok ziyaret dilen yerlerden birisi olan Akre kentindeki turistik yerler bir süreliğine kullanıma kapatıldı.

Akre Çevre ve Turizm Müdürü Didar Remezan, “Koronavirüs salgınından korunma amaçlı, Akre’ye yapılacak turistik seyahatler bir süreliğine durduruldu. Alınan kararlar doğrultusunda, özellikle Mart ayı etkinlikleri kapsamında Kürdistan Bölgesi’ndeki turistik yerleri ziyaret etmek amaçlı Irak’tan gelen turistlere yönelik hazırlıklarımızı iptal etmiş bulunmaktayız. Bunun yanısıra her yıl düzenlenen Akre Newroz kutlamalarını da bu yıl corona virüs hastalığı nedeniyle, yapmama kararı aldık” dedi.

Toplu kullanım merkezleri, restorantlar vb. Yerleri teftiş etmek için gece – gündüz çalışan bir sağlık ekibi oluşturulduğunu belirten Didar Remezan, Koronavirüs tehlikesi geçene kadar bu çalışma ve tedbirlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın