Beyaz Saray'daki istifalar sonrasi, kabineden de ilk istifa geldi

Beyaz Saray'daki istifalar sonrasi, kabineden de ilk istifa geldi

PeyamaKurd - Kongredeki baskın sonrası Trump'ın kabinesinden ABD Ulaştırma Bakanı Elaine Chao, istifa ettiğini açıkladı.

ABD'de dünkü Kongre baskını nedeniyle Beyaz Saray'da ardı ardına yaşanan istifaların ardından, kabineden de istifalar gelmeye başkadı.

İstifa ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Ulaştırma Bakanı Chao, dünkü olaylardan Başkan Donald Trump'ı sorumlu tutarak, olayları "travmatik ve önlenebilir" şeklinde değerlendirdi.

Bakan Chao, bugüne kadar bakanlık görevinde bulunmaktan gurur duyduğunun altını çizerek, "Bugün ABD Ulaştırma Bakanlığı görevimden, 11 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere istifa ettiğimi duyuruyorum" sözlerine yer verdi.

Bakan Chao, aynı zamanda son günlerde Trump ile sık sık ters düşen Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'ın eşi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın