“ABD küresel masaya geri dönüyor”

“ABD küresel masaya geri dönüyor”

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle beraber Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü olan Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jen Psaki düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin dış politikada daha etkin rol oynayacağını belirterek, “ABD küresel masaya geri dönüyor” ifadesini kullandı.

Psaki, Biden'ın yabancı ülke liderlerinden kiminle görüşeceği sorusu üzerine "Biden, ilk yabancı lider ile görüşmesini Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile cuma günü gerçekleştirecek." ifadesini kullandı.

“Biden’ın önceliği salgını kontrol altına almak”

 Biden'ın Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşvik paketi için de etkin rol oynayacağını vurgulayan Psaki, "Biden'ın her sabah uyandığında ve her akşam uyuduğundaki önceliği, Kovid-19 pandemisini kontrol altına almaktır" dedi.

ABD'nin yeni kararnamelerle Dünya Sağlık Örgütüne de döndüğünü belirten Psaki, "Doktor Anthony Fauci, yarın DSÖ'nün online olarak düzenleyeceği programda, ABD delegasyonuna başkanlık edecek" ifadesini kullandı.

Öte yandan Psaki, Donald Trump'a yönelik devam eden azil soruşturmasını, Senatoya bıraktıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın