Rapor: YPG’nin silah kapasitesi hiç olmayan bir boyuta ulasti!

Rapor: YPG’nin silah kapasitesi hiç olmayan bir boyuta ulasti!

PeyamaKurd - Türkiye Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM), YPG’nin elinde bulunan silahlarla ilgili bir rapor hazırladı.

Raporda, YPG’nin elinde bulunan silah kapasitesinin hiç olmayan bir boyuta ulaştığı vurgusu yapıldı.

Raporda, YPG’nin gelişmiş tanksavar füzeleri, küçük insansız hava araçları ve MANPADS’lardan oluşan silah envanteriyle, düşük yoğunluklu çatışma kabiliyetinden “hibrit savaş” sürdürme seviyesine yaklaştığını ortaya koydu.

YPG’nin silah envanterinin genişlediğine dikkat çekilen raporda, YPG’nin elinde gelişmiş roketler, güdümlü tanksavar silahları, (ATGM) omuzdan atılan hava savunma sistemleri, (MANPADS) küçük insansız hava araçları ve çeşitli zırhlı platformlar bulunduğu belirtildi.

YPG’nin, silah kapasitesinin daha önce hiç olmayan bir boyuta ulaştığına dikkat çekilen raporda, “2020’li yılların hibrit harp çerçevesindeki terör ortamı, temel parametreleri itibarıyla 1990’lı yılların düşük yoğunluklu çatışma zemininden oldukça farklıdır. Gelinen aşamada YPG’nin elindeki hibrit harp kapasitesi, sadece askeri ekipman değil, konsept ve harekât tasarısı alanında da yenilikleri beraberinde getirmektedir” ifadesi kullanıldı.

Raporda ayrıca, YPG’nin daha fazla silaha sahip olmaması için ABD’ye baskı yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, “PKK/YPG’nin hibrit harp konseptlerine dayalı terör faaliyetlerinin engellenmesi için tedarik ağlarının hedef alınması ve ayrıca insansız hava aracı programının da etkisiz hale getirilmesi gerektiği” belirtildi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın