PeyamaKurd - Kürtlere yönelik saldırılar topraklarını yakmaya kadar ulaşmış boyutta. Şengal’in Solax köyünde ateşe verilen tarlalardaki yangının büyümesi sonucu 2 vatandaş hayatını kaybetti, yüzlerce dönümlük buğday ekinleri ise kül oldu.
Solax köyünde dün akşam saat 22.00 civarında Kürtlerin ekili tarlalar ateşe verildi. Yangın kısa sürede büyüdü Hatmiye ve Koço köylerine ulaştı.
Sınune Belediye Başkanı Cemil Sivuk konuya yönelik açıklama yaparak, Şengal’e bağlı köylerde çıkan yangının, Sınune’ye kadar ulaştığını ve Dihola, Borek ve Guhbel köylerinde de ekinlerin alev aldığını dile getirdi.
Yangını söndürmek için itfaiye ekiplerinin bölgede olmadığını dile getirem Sivuk, yangının Borek köyü içine ulaşması sonucu Barzan Umer Gebo ve Said Şix Sabri isimli vatandaşların çıkan yangının ortasında kalarak can verdiğini belirtti.
Geçtiğimiz hafta da Şengal’in güneyinde 3 kez çıkartılan yangınlar sonucu yüzlerce dönümlük tarlalar küle dönmüş, saldırının arkadında radikal islamcı gruplar ile ÖSO’nun olduğu gündeme gelmişti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın