Die Welt: ABD, Kuzey Akim-2 için baskisini artirdi

Die Welt: ABD, Kuzey Akim-2 için baskisini artirdi

PeyamaKurd - Almanya’da yayınlanan Die Welt gazetesi, ABD’nin, Kuzey Akım-2 gaz boru hattı projesinin inşaat çalışmalarında yer alan Alman şirketlerine baskısını artırdığını iddia etti. 

Gazeteye göre ABD tarafı, Kuzey Akım-2 boru hattının inşaat çalışmalarında yer alan Alman ve Avrupa şirketleriyle yakın bir zamanda iki video-konferans yolu ile görüştü. Bu toplantılara, ABD tarafından Dışişleri Bakanlığı, Finans Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin katıldığı ifade edildi. Video-konferanslarda bu şirketler 'katılımlarının ileride görülebilecek sonuçları hakkında uyarıldı’ denildi. 

Kaynaklardan birisi gazeteye konuşarak, “Tehditlerinin çok, çok ciddi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Kuzey Akım-2 gaz boru hattı, Rusya'nın Baltık Denizi kıyısından başlayarak deniz boyunca Almanya'ya kadar iniyor. Söz konusu hat, Kuzey Akım-1 hattına paralel olarak ilerleyecek ve Rus gazını Almanya ile diğer Avrupa ülkelerine taşıyacak. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın