WP: “Esad ikinci bir devrimle karsi karsiya...”

WP: “Esad ikinci bir devrimle karsi karsiya...”

PeyamaKurd - Amerikan Washington post gazetesi, Suriye'de 8 yıl süren savaşın ardından hayat şartlarının giderek güçleştiğini, işsizliğin arttığını kaleme alarak, “Esad’in, ikinci bir devrimle” karşı karşıya olduğunu belirtti.

WP, Suriye'de 8 yıldır süren kirli savaşın ardından Suriyelilerin hayat şartlarının giderek zorlaştığını, halkın en basit ihtiyacını bile karşılayamadığını ve gençler arasında işsizliğin yayıldığını belirterek, çözülmeyen bu sorunların, Esad rejimine karşı ikinci bir devrime kapı açacağını iddia etti.

Şam rejiminin, savaşın ardından Arap yatırımlarının gelmesinden, Çin'in yeniden yapılanma projelerine sağladığı fondan ve ABD yaptırımlarının hafifletilmesinden bahseden Washington Post gazetesi, söz konusu yönetimin halk arasında iyimser bir bakış açısı oluşturmaya çalıştığını yazdı.

Diğer taraftan ise Suriyeli-İngiliz gazeteci ve analist olan Danny Makki'ye göre, “Esad rejimi savaşta son gelinen noktayı bir zafer olarak nitelendirse de, bu zaferi iyi bir yaşama dönüştürülemedi. Ülkenin serveti, belirli azınlığın elinde yoğunlaşmış durumda. Bu sert kışta kasvetli bir ruh hali var. Şam'ın içinde silahlı muhalefet varken, böyle büyük sorunlarımız olmadı” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın