ABD’den Türkiye’ye: Bati ya da Rusya arasinda tercih yapmalilar

ABD’den Türkiye’ye: Bati ya da Rusya arasinda tercih yapmalilar

PeyamaKurd- ABD Senatosu'ndaki Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin yeni başkanı James Inhofe, Türkiye’nin Rusya ile Batı arasında bir tercih yapması gerektiğini belirtti. Inhofe’a göre Türkiye ABD ile F-35 programında kalmak istiyorsa S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçmeli.

Inhofe, "F-35 programında kalmak istiyorsa Türkiye Rus S-400 sistemini satın alma konusunda daha ileriye gitmemeli. S-400’den vazgeçmezse, Türkiye’nin sekiz partner ülkeden biri olması konusunun yeniden değerlendirilecek” dedi.

Inhofe, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki, fakat bu şekilde davranmamalı. Hava savunması konusunda ihtiyaçları da var ancak önemli olan şu: Türkiye Rusya ile Batı arasında bir tercih yapmalı. Rusya’dan S-400 almaya devam ederse bunun sonuçları olacaktır" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın