PeyamaKurd - AB liderleri ile yapılan zirvede son gelişmeleri değerlendiren Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid-19 salgını, "Ukrayna krizi" ve aksayan ekonomik toparlanmanın sarsıcı etkilerini yaşayan dünyada, ülkesinin ve Avrupa Birliğinin istikrar faktörü olması gerektiğini kaydetti.
Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Şi, çevrim içi düzenlenen 23. Çin-Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne katıldı.
Şi Cinping, Çin Başbakanı Li Kıçiang'ın, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile eş başkanlığını yaptığı zirvede değerlendirmede bulunarak, yıl önce Brüksel'e yaptığı ziyarette Çin ve AB'nin Avrasya kıtasında dostluk ve iş birliği köprüsü kurmak için birlikte çalışması, daha geniş küresel etkiye sahibi olmak için kapsamlı stratejik ortaklık kurması gerektiğini belirtti.
Çinli lider açıklamasında, Pekin'in bu vizyonu hala koruduğunu ve bunun günün koşullarında çok daha yaşamsal hale geldiğini kaydetti.
Şi ayrıca açıklamasında, "Ukrayna krizinin" uzayan Kovid-19 salgını ve ağır aksak ilerleyen küresel ekonomik toparlanmanın üstüne geldiğini belirterek, "Çin ve AB, bu koşullarda, iki büyük güç, iki büyük pazar ve iki büyük uygarlık olarak küresel barışı ve kalkınmayı ilgilendiren konularda iletişimi artırmalı, kargaşa içindeki dünyada istikrar faktörü olmalı" ifadesini kullandı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın