PeyamaKurd-Amerikan Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım Süleymani için kullandığı “Şehid” ifadesi için, “Böyle söylediğini duyduğuma şaşırdım. Ama olsun” yanıtını verdi.
Trump, Yunanistan Başbakanı ile Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantında, İran'la yaşanan gerilim sonrası Kasım Süleymani'nin ölümüne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerini değerlendirdi.
Trump, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken bir gazeteciden, “Siz Süleymani için canavar diyorsunuz, dostunuz Erdoğan ise şehit diyor” sorusu geldi.
Trump, soruya “Herkesin kendi görüşüdür. Yüzde 100 buna katılmıyorum. Gözetmesi gereken bir kamuoyu var. Kendisi açısından böyle bir sebebi olabilir. Böyle söylediğini duyduğuma şaşırdım. Ama olsun” diye yanıtladı.
İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde İran Kudüs Gücü Komutanı için “şehit” ifadesini kullandığı aktarılmıştı.
Ancak TRT World'ün ismi açıklanmayan "üst düzey bir Türk yetkiliye" dayanarak verdiği bir haberde, bu yetkilinin "şehit " ifadesinin kullanıldığını yalanladığı belirtilmişti. Türk hükümetinden ise şimdiye kadar bu konuda resmi bir açıklama gelmedi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın