Kürdistan Bölgesi Görüsme Heyeti'nden Allawi açiklamasi

Kürdistan Bölgesi Görüsme Heyeti'nden Allawi açiklamasi

PeyamaKurd- Kürdistan Bölgesi Görüşme Heyetinin Irak'ın yeni Başbakan'ı Mihemed Tofiq Allawi ile temasları sürüyor. Heyet üyeleri Allawi'nin Kürdistan Bölgesine yönelik fikrinin değiştiğini belirtti.

Yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde, Kürdistan Bölgesi Görüşmeler Heyeti, Bağdat'ta Irak'ın yeni Başbakan'ı Mihemed Tofiq Allawi ile bir kez daha bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Görüşmeler heyeti üyesi Ziya Petro, Allawi'ye hükümet kabinesine katılmak için gerekli şart ve koşullarını tekrardan sunacaklarını kaydetti.

Heyet üyelerinden Mihemed Sadedin ise, yaptıkları baskı sonucu Allawi'nin Kürdistan Bölgesine yönelik fikrinin değiştiğini belirterek, Irak'ın yeni Başbakanı'nın petrol, bütçe ve Kürt bakanlıklar konusunda Kürdistan Bölgesi ile ortak çalışmayı kabul ettiğini aktardı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın