Joe Biden: Yasaklamaya kararliyim!

Joe Biden: Yasaklamaya kararliyim!

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden, "Daha Güvenli Amerika Planı" hakkında yaptığı açıklamada, ABD'de saldırı silahlarını yasaklamaya kararlı olduğunu dile getirdi.

Biden, bugün yaptığı bir konuşmada, ülke genelinde silahlı suçların azaltılması ve şiddetin önlenmesi için hazırlanan "Daha Güvenli Amerika Planı" hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD halkının ülkede meydana gelen silahlı şiddet olaylarından endişe duyduğunu dile getiren Biden, 1994 senesinde ABD senatosunda görev yaptığı sıradaki saldırı silahları yasağına atıfta bulunarak, ABD'de bu silahları yeniden yasaklamaya kararlı olduğunu söyledi. Biden, "Bu ülkede saldırı silahlarını yasaklamaya kararlıyım. Daha önce bir kez yaptım ve tekrar yapacağım" diye ekledi.

Saldırı silahlarını yasaklamayı istediğini de dile getiren Biden, "Silahlar Amerika'da çocukların bir numaralı katilidir. Çok fazla sayıda çocuk silahlar nedeniyle ölüyor. Bu ülkede, Amerika sokaklarında her gün katliam oluyor" dedi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın