Guatemala devlet baskanini seçti

Guatemala devlet baskanini seçti

PeyamaKurd - Orta Amerika ülkesi Guatemala'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda, geçerli oyların yüzde 58'ini alan Alejandro Giammattei, ülkenin 51'inci devlet başkanı olmaya hazırlanıyor.

Guatemala Yüksek Seçim Mahkemesi'nin (TSE) açıkladığı seçim sonuçlarına göre, Vamos Partisi lideri Alejandro Giammattei seçimin ikinci turunda geçerli oyların yüzde 58.8'ini kazandı. 

Giammattei, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Benim için mütevazı Guatemala vatandaşı için ülkenin devlet başkanı olmak çok büyük bir onur olacak" dedi.

Halka yakın bir devlet başkanı olacağını vurgulayan Giammattei, "Halkla iç içe, ülkemizin yeniden inşası için ne yapması gerektiğini bilen, kutuplaşmış bir ülke haline geldiğimizi fark eden bir devlet başkanı görecekler. Artık bayrakları ve ideolojileri bir kenara bırakıp yalnızca farklı bir Guatemala inşa etmenin vaktidir" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın