AB, Ukrayna’ya 1,9 milyar euroluk askeri yardım ayırdı

PeyamaKurd - Ukrayna Başbakanı Deniş Şmigal, Avrupa Birliği’nin (AB), dondurulmuş Rus varlıklarından Ukrayna’ya 1,9 miyar euroluk askeri yardım ayırdığını kaydetti.
Başbakan Şmigal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin Lviv kentinde bugün AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın yapıldığını hatırlattı.
Şmigal, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ın da katıldığı toplantıda, AB’nin Ukrayna’ya yeni yardım paketi açıkladığını aktardı.
Dondurulmuş Rus varlıklarından Ukrayna’ya askeri yardım olarak 1,9 milyar euronun ayırıldığını aktaran Şmigal, şu ifadelere yer verdi:
“Bu tarihi bir karardır çünkü dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen gelirle Avrupa Barış Fonu aracılığıyla Ukrayna’ya silah alımı yapılacak.”
Diğer yandan, Lviv kentindeki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından Şmigal, Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kallas, ortak basın toplantısı düzenledi.
Burada konuşan Şmigal, savaş nedeni ile Rusya’ya karşı “özel bir mahkemenin” kurulması gerektiğini ifade ederek, bu konuyu bugün farklı ülkelerin temsilcileri ile ele aldıklarını bildirdi.
Söz konusu mahkemenin kurulması için uzun zamandır çalışmaya devam ettiklerini aktaran Şmigal, “Bu girişimi destekledikleri için ortaklarımıza minnettarız" dedi.
Bu Haber 170 defa okunmuştur.




