ABD: İran’la müzakereler en erken yarın başlayabilir

ABD: İran’la müzakereler en erken yarın başlayabilir

PeyamaKurd - ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İsviçre’deki ABD-İran müzakerelerinin en erken yarın başlayabileceğini ve kendisinin de birkaç gün içinde bu ülkeye gideceğini belirtti.

Amerikan Fox News kanalına konuşan ABD Başkan Yardımcısı Vance, İran’la müzakerelerin başlaması için son hazırlıkların yapıldığını açıkladı.Diplomatik süreçlerin her zaman biraz zorlu olduğunu ve birçok ön hazırlık gerektirdiğini anlatan Vance, İsviçre’ye İran, Katar ve Pakistanlı yetkililerin ulaşmalarını beklediklerini belirtti.

Kendisinin de birkaç gün içinde yola çıkacağı bilgisini veren Vance, görüşmelerin ne zaman başlayacağı sorusuna “En erken yarın. İran hükümeti ile Katar ve Pakistan hükümetlerinden yetkililer geldiğinde görüşmeleri başlatacağız.” yanıtını verdi.“Ateşkes sürecek” mesajı

Öte yandan Vance, “stratejik uygulamadaki olası farklılıklara rağmen” Washington’un mevcut ateşkesi sürdürebileceğinden “çok emin” olduğunu ifade etti.

“Ateşkesi sürdürebileceğimizden son derece eminim. Hedefler konusunda bir ayrılık mı var, yoksa bazen sadece bu hedeflere nasıl ulaşılacağı konusunda bir görüş ayrılığı mı var, bunu bilmiyorum.” diyen Vance, İsrail hükümeti içinde bazı görüş ayrılıkları olsa da ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la müzakereler konusundaki tutumunun net olduğunu dikkat çekti.

Hürmüz Boğazı geçişlere açık

Diğer yandan Vance, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı geçici olarak geçişlere kapattığı açıklamasından önce verdiği röportajda, Boğaz’a ilişkin haberler hakkında ellerinde net bir bilgi olmadığını kaydetti.