PeyamaKurd - İslamabad'da, ABD ve İran arasında 21 saat süren kritik müzakerelerden bir sonuç çıkmazken ABD savaş uçaklarının Orta Doğu'ya ilerleyişi, radar görüntülerine anbean yansıdı.
Görüşmelerin ardından Trump, donanmanın İran'a yönelik abluka başlatacağını bildirdi.
ABD Başkanı, İran'a Boğaz'dan geçmek için para ödeyen gemilerin "aranıp durdurulacağını" ve ardından su yolunun deniz mayınlarından temizlenmeye başlanacağını söyledi.
Trump ayrıca, ABD birliklerine veya ticari gemilere ateş açan herhangi bir İran gücünün "cehenneme gönderileceği" tehdidinde bulundu.
ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ablukanın, pazartesi günü TSİ 17.00'de başlayacağı kaydedildi.
ABD, hava köprüsü kurdu
Trump'ın bu tehditleri gündemdeki yerini korurken, ABD'nin Orta Doğu'ya askeri sevkiyatları hız kesmeden sürüyor.
Bölgede tırmanan gerilim, küresel uçuş takip sistemlerine eşi benzeri görülmemiş bir askeri hareketlilik olarak yansıdı.
ABD Hava Kuvvetleri'ne ait onlarca nakliye ve tanker uçağı, Avrupa üzerinden Orta Doğu'ya doğru dev bir "hava köprüsü" kurdu.
