ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant görüştü

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant görüştü

PeyamaKurd - ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile Ortadoğu'daki son gelişmeleri görüştü.

Bakan Austin, "Lübnan Hizbullahı, İran ve diğer bölgesel ortaklarından gelecek tehditler" karşısında ABD'nin İsrail'e desteğini yineledi.

Austin, Gallant ile telefon görüşmesinde bölgesel güvenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, Austin ve İsrailli mevkidaşı Gallant, Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlamasının ardından gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Orta Doğu'daki güvenlikle alakalı gelişmeleri ele aldı.

Austin'in, Orta Doğu'da gerilimi azaltma çabalarına bağlılığını vurguladığı belirtilen açıklamada, esirlerin serbest kalmasını sağlayacak ateşkes anlaşmasına varılmasının ve İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalarda kalıcı diplomatik çözüm sağlanmasının önceliğini de yeniden teyit ettiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Bakan Austin'in, "Lübnan Hizbullahı, İran ve diğer bölgesel ortaklarından gelecek tehditler" karşısında ABD'nin İsrail'e desteğini yinelediği bildirildi.