PeyamaKurd - ABD'de en az 7 eyalette içme suyu altyapısını hedef alan siber saldırılar tespit edildi. Yetkililer, saldırıların sanılandan daha geniş bir alana yayılmış olabileceğini belirterek, etkilenen gerçek bölge sayısının daha yüksek olabileceği uyarısında bulundu. Eyalet ve yerel yönetimlerin, ülke genelindeki su sistemlerini korumak amacıyla güvenlik önlemlerini artırdığı kaydedildi.
HALK SAĞLIĞINI ETKİLEYEN BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ
ABD merkezli New York Times gazetesinin haberine göre ilk olarak Minnesota eyaletinde kamuoyuna duyurulan siber saldırıların daha sonra Michigan'daki su sistemlerini de hedef aldığı açıklandı. Yetkililer, şu ana kadar içme suyunun kalitesinin değiştirildiğine veya halk sağlığını tehdit edecek bir durum oluştuğuna ilişkin herhangi bir delile rastlanmadığını aktarıldı.
Saldırıların, su kalitesi, kimyasal arıtma seviyeleri ve su basıncını izlemek ve kontrol etmek için kullanılan bilgisayar sistemlerini hedef aldığı belirtilirken, muhtemel güvenlik açıklarına karşı eyaletlerde alarm durumuna geçildiği belirtildi.