Ateşkes rağmen Kürdistan Bölgesi’ne saldırılar sürüyor!

Ateşkes rağmen Kürdistan Bölgesi’ne saldırılar sürüyor!

PeyamaKurd - İsrail, ABD ve İran arasında ilan edilen iki haftalık ateşkese rağmen Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıların devam ettiği bildirildi.

Çarşamba gününden bu yana Erbil ve çevresine en az dört dron saldırısı düzenlendi.

Rûdaw'daki verilere göre çatışmaların başladığı 28 Şubat’tan ateşkesin ilan edildiği 8 Nisan sabahına kadar bölgeye toplam 703 dron ve füze fırlatıldı. Ateşkes sonrası saldırılarla birlikte bu sayı 707’ye yükseldi. 

Ateşkesin ardından saldırılar:

10 Nisan (01.30): Erbil’in Harir ilçesi sınırlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın füze mi yoksa dron kaynaklı mı olduğu netleşmedi.

10 Nisan (12.50): Erbil’in Xalifan bölgesinde patlama meydana geldi.  

9 Nisan (03.40): Erbil’de en az bir dronun kullanıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşti.  

8 Nisan (10.35): Ateşkesin ilanından saatler sonra Harir bölgesine dron saldırısı düzenlendi.

Saldırıların bölgelere göre dağılımı şöyle:

Erbil: 564

Süleymaniye: 115

Duhok: 26

Halepçe: 2

Can kayıpları ve yaralılar

Saldırılarda toplam 17 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında Xalifan’da 7 Peşmerge, Erbil Havalimanı’nda 1 Asayiş personeli, evlerinde hedef alınan bir çift, Rojhılatlı partilere mensup 6 kişi ve 12 Mart’ta Erbil’de yaşamını yitiren 1 Fransız askeri bulunuyor.