Bahçeli: Müzakere ortamını sabote eden SDG'dir

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Müzakere ortamını sabote eden SDG'dir

PeyamaKurd - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Suriye'deki son gelişmeleri ve Türkiye'deki barış sürecini değerlendirdi.

Bahçeli, Suriye'deki operasyonlara dair: "SDG ve YPG yuvalandığı sahalardan sökülmüş, nihayet Fırat'ın batısından çıkarılmıştır. 10 Mart'a direnç gösteren, masayı ve müzakere ortamını sabote eden SDG, süpürme harekatı ile bulunduğu alanlardan def edilmiştir" dedi. 

MHP lideri, SDG'nin 27 Şubat çağrısına muhalif hareket ettiğinin açık olduğunu belirterek, "SDG'nin, 27 Şubat çağrısına muhalif hareket ettiği açıktır. Suriye'deki SDG provokasyonunu barış sürecini baltalama girişimi olarak gösteren bizzat PKK'nın kurucu önderliğidir" dedi.

“Kürt kardeşlerimiz başka, SDG başka”

Bahçeli, Suriye'deki etnik grupların birlikte yaşama arzusuna vurgu yaparak şunları söyledi: "Suriye'de Arap aşiretlerinin, Kürtlerin, Türklerin bir ve beraber yaşama dışında arzuları yoktur. Kürt kardeşlerimiz başka, SDG YPG başkadır. SDG terör örgütüdür ve Kürtler hakkında söz beyan etmesi hayal ürünüdür."

Grup toplantısında iç ve dış gündeme ilişkin de değerlendirmeler yapan Bahçeli, önceki gün gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı ile Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısında terörsüz Türkiye hedefi üzerinde durulduğunu açıkladı.

Bahçeli, "Bilhassa terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefleri çerçevesinde bir yandan atılan kararlı adımları, diğer yandan da bozucu tesirleri ve bozguncu tertipleri dikkatle yorumladık" ifadelerini kullandı.