BM: israil, Lübnan'da "güvenlik bölgesi" kuramaz

BM: israil, Lübnan'da "güvenlik bölgesi" kuramaz

PeyamaKurd - Birleşmiş Milletler (BM), Lübnan'ın egemenliğine müdahale eden adımları kesin bir dille reddetti. Süregelen askeri gerilimin ekonomik ve insani maliyetlerinin küresel çapta ciddi olacağı uyarısı yapıldı.

BM, Lübnan'da tek taraflı güvenlik bölgeleri oluşturulmasına karşı olduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, bölgedeki savaşın bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayarak tüm tarafları uluslararası hukuka ve BM şemsiyesi altındaki saldırı yasağına uymaya çağırdı.

BM, devam eden gerilimin bölgesel ekonomide yüzde 3,5-6 oranında kayıplara yol açabileceği ve 4 milyon kişiyi yoksulluk sınırına itebileceği uyarısında bulundu.

Ayrıca gıda güvenliği riskleri, tedarik zincirlerinde aksama ve artan yakıt fiyatları nedeniyle önümüzdeki aylarda ciddi sıkıntılar yaşanabileceği belirtildi.