PeyamaKurd - Brezilya'da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu yüzde 50,83 oy alan solcu eski Devlet Başkanı Luiz Inac Silva kazandığı duyuruldu.
Yüksek Seçim Mahkemesi'nin (TSE) yayınladığı yüzde 98,9'u açılan sandık sonuçlarına göre Lula yüzde 50,83, rakibi Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yüzde 49,17 oranında oy aldı.
Brezilya'yı daha önce iki dönem yöneten Lula, yüzde 2'den az farkla seçimi kazandı.
Lula, sosyal medya hesabından Brezilya bayrağını "Demokrasi" notuyla paylaştı. Ayrıca Silva, 1 Ocak 2023'te devlet başkanlığını Bolsonaro'dan devralacak.
“Biz tek ülke, tek bir halk ve büyük bir milletiz”
Lula da Silva, seçimi kazanmasından hemen sonra destekçilerine yaptığı konuşmada, "Bıraktığım yerden, ulaştığım yere, her zaman Tanrı'nın bana karşı çok cömert olduğunu düşündüm" sözlerini dile getirdi.
"1 Ocak 2023'ten itibaren sadece bana oy verenleri değil, 215 milyon Brezilyalıyı yöneteceğim. İki Brezilya yok. Biz tek ülke, tek bir halk ve büyük bir milletiz" diyerek sözlerine devam eden Lula dikkatleri üzerine çekerek şöyle devam etti:
"Birbirine zıt iki ülke planını karşı karşıya getiren bir seçimdi ve bugünün tek ve büyük bir kazananı var, Brezilya halkı. Bu ülkenin barışa ve birliğe ihtiyacı var. Halk artık savaşmak istemiyor. Asla kullanılmaması gereken silahları bırakmanın zamanı geldi. Silahlar öldürür ve biz hayatı seçiyoruz."
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın