PeyamaKurd - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), YPG’nin Suriye rejimiyle yaptığı temasları değerlendirerek, rejimin hiçbir zaman Kürtlerin haklarını garanti altına almayacağına dikkat çekti.
ENKS Yönetici Faysal Yusuf, Trump’ın ABD askerinin Suriye’den çekilmesi kararının ardından Şam rejimiyle YPG arasında hızlanan görüşmeleri değerlendirerek, Batı Kürdistan’da (Rojava) ve Suriye’de Kürtlerin haklarının Şam rejimince garanti altına alınmayacağını belirtti.
ENKS’li yetkili, bu hakların sadece Cenevre Görüşmeleri’nde ele alınabileceğini dile getirerek, rejimin hala eskisi gibi olduğunu vurguladı.
Şam görüşmelerine değinen Yusuf, “Rejim, görüşmelere uluslararası bir gözle yaklaşmıyor. Bu yüzden Özerk Yönetim’in Suriye rejimiyle yaptığı temasların Kürtlerin hakları için bir garanti vermiyor” şeklinde konuştu.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın