Erdogan’dan kurmaylarina Dogu Akdeniz talimati!

Erdogan’dan kurmaylarina Dogu Akdeniz talimati!

PeyamaKurd - Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan gerginlik sürerken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin MYK toplantısında kurmaylarına konuyla ilgili talimatlar verdiği aktarıldı. 

Türk medyasında yer alan habere göre muhatap ülkelerin farklı konjonktürlerde farklı söylemlere sahip olduklarını dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin tezlerinin hep aynı noktada durduğunu ve uluslararası hukuka uygun olduğunu kaydetti.

Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’e ilişkin, “Bugüne kadar Doğu Akdeniz başta olmak üzere tüm diplomatik konularda muhatap ülkelerle söylemlerimizi karşılaştırın. Geçmişte Yunanistan başta olmak üzere bu ülkelere ne gibi desteklerde bulunduk bunları araştırın. Bugünlere nasıl geldik bunları kamuoyuna anlatın” dediği aktarıldı. 

“Türkiye hep aynı noktada durdu” diyen Erdoğan’ın, “Fransa, Yunanistan gibi ülkelerin ise devlet başkanları sürekli değişti. Söylem ve düşünceleri de farklılık gösterdi, gelgitler yaşandı. Bugüne kadar yaşanan bu gelgitleri araştırın, geniş bir çalışma yapın, bana sunun. Hem muhataplarımızla görüşmelerde hem de kamuoyuna bunu iyi anlatalım" diye konuştuğu öne sürüldü.

Yüzde 100 haklıyız, vazgeçmeyeceğiz” 

Erdoğan şöyle devam etti, "Biz bu konuda yüzde 100 haklıyız, haklılığımızdan vazgeçmeyiz. Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz. Bu, ‘haklarımızdan taviz vereceğiz’ demek değildir. Herkesin kazanabileceği ortak bir zeminde buluşabiliriz. Kazan kazan politikası uygulayabiliriz. Ama Yunanistan buna yanaşmıyor. Masada her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Siyasi çözümü destekliyoruz. Almanya arabuluculuk yapmak istiyor ama stratejik ortağı Fransa’yı da bir şekilde destekleme durumunda kalıyor.”

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın