PeyamaKurd - Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede hızlı bir ateşkes ilanı beklentisinde olduğunu dile getiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD cephesinden yapılan 'mühimmat yardımı' açıklamasını da değerlendireceklerini belirtti.
Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya görüşmesine yönelik şu açıklamada bulundu:
"Ziyaret öncesi Rusya'dan Türkiye'ye yeni bir teklif var mı?" sorusuna Erdoğan, "Şu anda teklif filan olmaz. Ziyaretimizi yapalım. Zaten ziyaretten sonra da orada yine bir basın toplantısı muhakkak sayın Putin ile yapacağız. Bunun yanında benimle beraber gelen gazeteci arkadaşlarımız da var. Onlarla da birçok şeyi paylaşacağız. Hiçbir şey gizli kapaklı kalmaz.”
Türkiye’ye ziyarette bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin "Mühimmat vermek istiyoruz" açıklamasına işaret edilerek Türkiye'nin bu yönde bir talebinin olup olmadığı sorusu üzerine Erdoğan, "Ben, Sayın Trump'a bu tür taleplerimizi ilettim" dedi.
Erdoğan, Rusya ziyaretinden beklentisinin sorulması üzerine, "Bölgede süratle ateşkesi sağlayabilmek" sözlerine yer verdi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın