FLAS- Selahattin Demirtas, TRT’de konusacak

FLAS- Selahattin Demirtas, TRT’de konusacak

PeyamaKurd- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların resmi propagandasının ayrıntılarını belirledi. YSK, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT üzerinden görüntülü ve sesli propaganda yapmasına vize verdi. 

Kayıt için TRT kameraları, Edirne Cezaevi'ne gidecek. Karara göre Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'e görüntülü ve görüntüsüz propaganda yapma hakkı tanınacak.

YSK'nin Seçim Yasası'na dayandırdığı kararına göre, diğer Cumhurbaşkanı adayları ile beraber Selahattin Demirtaş'ın propagandası; YSK'nin görevlendireceği bir kurul üyesi huzurunda, TRT'de görevli personel tarafından ses ve görüntü alma cihazı ile tespit edilecek. Fakat görüntülü propaganda için iki seçeneğin olduğu ifade edildi. 

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın