PeyamaKurd - ABD kontrolden çıkan gösterilere ilişkin açıklamada bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletinde polisin siyahi Amerikalı Jacob Blake'i arkadan vurmasıyla başlayan ve büyüyen protestolara müdahale etmesi için federal güvenlik güçleri ve Ulusal Muhafızlar göndereceklerini ifade etti.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada paylaşan Donald Trump, "Amerikan sokaklarındaki yağmayı, kundaklamaları, şiddeti ve hukuksuzluğu desteklemeyeceğiz" sözlerine yer verdi.
ABD Başkanı Trump, ekibinin telefon görüşmesi yaptığı Wisconsin Valisi Tony Evers'in olayların bastırılması için federal yardımı kabul ettiğini belirterek, gösterilerin şiddet olaylarına dönüştüğü başka bir kent olan Portland'a da benzeri bir adım atması çağrısında bulundu.
Şiddetlenen protestolarına tepki gösteren Trump, "Bugün, hukuk ve nizamı yeniden sağlamaları için Wisconsin'in Kenosha kentine federal güvenlik güçlerini ve Ulusal Muhafızları gönderiyorum" açıklamasına yer verdi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın