PeyamaKurd - Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Afganistan'ın başkenti Kabil ile Kandahar'a ziyarette bulundu.
AA’nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Kalın, Kabil ziyareti kapsamında, mevkidaşı İstihbarat Genel Direktörlüğü (GDI) Başkanı Abdulhak Vasık ile görüştü.
MİT Başkanı Kalın, Afganistan Geçici Hükümeti (AGH) Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdul Gani Baradar, Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakub Mücahid, İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani ile bir araya geldi.
Görüşmelerde, “Türkiye ile Afganistan arasında güvenlik ve istihbarat alanında işbirliğinin derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek adımlar” ele alındı ve ikili ilişkiler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Öte yandan “ABD/İsrail-İran Savaşı başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelerin” ele alındığı görüşmelerde, “terörle mücadele, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretine karşı mücadele konularına” da değinildi.