Ilham Ahmed: Gazze’deki savas tüm bölgeye etki edecek

Ilham Ahmed: Gazze’deki savas tüm bölgeye etki edecek

PeyamaKurd - Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Başkanı İlham Ahmed, İsrail-Hamas arasındaki savaşın genişlemesinin Suriye dahil tüm bölgeye, Suriye haritasına ve Orta doğu ve ülkelerine etki edeceğini dile getirdi.

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden tüm kurbanlarla dayanışma içinde olduğunu söyleyen Ahmed, “Her iki taraftaki sivil kayıplarından üzüntü duyuyoruz. Askeri güvenlik çözümüne başvurmadan ve sonu olmayan bir savaşa girmeden siyasi çözümleri öne çıkarmak mümkündü” dedi.

Ayrıca, savaşın kızışarak yerel ve uluslararası boyut kazanması ihtimaline dair şunları belirtti: “İsrail ile çatışma halinde olan Lübnan Hizbullahı ve Filistin Haması gibi aşırı hareketlerin ve onları destekleyen ülkelerin varlığı göz önüne alındığında hiçbir şey ihtimal dışı değil. Bu durum Suriye dahil tüm bölgeye etki edecek.”

Rojava ve Türkiye gündemi

İlham Ahmed, Rojava'daki durum ve Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yönelik saldırılarına ilişkin ise; "Türkiye her zaman bir kara operasyonu gerçekleştirmeye hazırlanıyor ve bu talebe desteği NATO'daki ortakları Amerika'dan yeşil ışık alması için şart koşuyor. Rusya ise ülkenin Türk nüfuzu altındaki (kuzeybatı) diğer Suriye bölgelerinin vurulması karşılığında Kuzeydoğu'nun vurulması için Astana hattında müzakere yürütüyor” dedi.

Ahmed, Türkiye'nin Arap kamuoyunu ‘özyönetime karşı harekete geçmeye ve yönetimi Suriye gruplarına yakınlaştıracak siyasi girişim ve çözümleri baltalamaya’ ikna için çalıştığını da vurguladı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın