Ilham Ahmed: Sesleri bir araya getirmeli, degisim için birlestirmeliyiz

Ilham Ahmed: Sesleri bir araya getirmeli, degisim için birlestirmeliyiz

PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Nicolas Granger, Rojava’da Özerk Yönetim’e bağlı siyasi partilerden oluşan bir heyetle Türkiye’nin olası operasyonlarıyla ilgili görüştü. 

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Başkanı İlham Ahmed, uluslararası tarafların Suriye işlerine müdahalesinin ülkedeki savaşın sona ermesine katkı sağlamayacağını kaydetti.

Ahmed, 2 Eylül’de yapılan Rakka İstişare Forumu öncesinde Suriye’deki dış müdahalelerin siyasi bir çözümün önündeki başlıca zorluk olduğunu vurguladı.

İlham Ahmed sözlerine şöyle devam etti:

“Suriyelilerin büyük bir kısmı, ülkede siyasi bir çözüm bulunması konusunda hemfikir. Ama sessizler. Suriye’deki otoriter hegemonyaya son vermek için bu sesleri bir araya getirmeli ve değişim için birleştirmeliyiz.”

Ahmed, Astana Süreci’nin ve katılımcı üç ülkenin (Rusya, Türkiye ve İran) 25 Temmuz’da Tahran’da yaptığı toplantının en belirgin noktalarının ‘Anayasa Komitesi’ni durdurmak ve toplantılarının düzenlenme yerini değiştirmek’ olduğunu ifade ederek “Bu, Anayasa Komitesi’nin çalışmalarına son vermek anlamına geliyor” dedi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın