İngiltere: 'Hürmüz Boğazı'nı açmak kolay bir iş değil"

İngiltere: 'Hürmüz Boğazı'nı açmak kolay bir iş değil"

PeyamaKurd - İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Hürmüz Boğazı'nın tekrar açılmasının kolay bir iş olmadığını ve bu konuya ilişkin İran ile müzakere etme niyetinde olduklarını belirtti.

Keir Starmer, 16 Mart 2026 Pazartesi günü, yaptığı konuşmada, Hürmüz Boğazı'nın tekrar açılmasının kolay bir iş olmadığını belirtirken boğazdaki gemi trafiğine ilişkin İran ile müzakere etme niyetinde olduklarını kaydetti.

İngiltere Başbakanı, "Savaş durduğunda, İran ile bir tür müzakere edilmiş anlaşmaya ihtiyacımız olacak; çünkü bölgede seyrü
sefer özgürlüğünü yeniden tesis etmek için müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz" diye belirtti.

“Kıbrıs'ta binlerce askerlerinin bulunduğunu” ve “İran saldırılarını engellemek için üç savaş uçağı filosunun aktif durumda” olduğunu kaydeden İngiltere Başbakanı, Hürmüz Boğazı'nı açmanın kolay bir süreç olmadığını bir kez daha vurguladı.

Bu açıklamalar, bugün İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi’nin yaptığı açıklamaların ardından geldi.