Irak Başbakanı Sudani ‘Kerkük' için talimat verdi

Irak Başbakanı Sudani ‘Kerkük' için talimat verdi

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Sudani, Kerkük'te Kürt çiftçilerin topraklarını sürmelerinin engellenmesi konusunun araştırılması için bir soruşturma komitesi kurulmasını emretti. Sudani ayrıca Kürdistan Bölgesi ile federal hükümetin kontrolü altındaki ortak arazi sorununu çözmek üzere Adalet Bakan Yardımcısı'na talimat verdi.

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kerkük'te ordu tarafından Kürt çiftçilerin topraklarını sürmelerinin engellenmesiyle ilgili olarak bir dizi talimat verdi.

Irak Güvenlik Medya Hücresi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan’ın, Kerkük çevresinde çiftçilerin işlerini yapmalarının engellenmesi olayıyla ilgili, tüm tarafların yer alacağı yüksek seviyede bir araştırma komitesinin kurulmasını talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Başbakan ayrıca, Adalet Bakan Yardımcısı'nın Kerkük'e gönderilmesine ve hem federal bölge ile hem de Kürdistan Bölgesi arasındaki ortak menfaatlere ilişkin gerekli önlemleri almasına karar verdi" ifadelerine yer verildi.

Irak Güvenlik Medya Hücresi açıklamasında, "Biz güvenlik güçlerimize, orduya, içişleri, Peşmerge, Heşdi Şabi, güvenlik ve istihbarat birimlerine, yasalara ve talimatlara uymaları, yüksek özdenetim göstermeleri, akıllıca ve vatansever bir şekilde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca, tüm taraflara ve siyasi güçlere akılcı ve sakin olmalarını, ulusal çıkarları önceliklendirmelerini, hukuka ve anayasaya bağlı kalmalarını ve güvenlik güçlerini, tüm güvenlik kazanımlarını ve ortak ulusal hedefleri korumada desteklemelerini istiyoruz” çağrısı yaptı.

Bu Haber 161 defa okunmuştur.