İran’dan Hürmüz mesajı: Hazırız...

İran’dan Hürmüz mesajı: Hazırız...

PeyamaKurd - İran, Hürmüz Boğazı ve bölge sularında bulunan ticari gemilere yönelik yayımladığı mesajda, İran limanlarının teknik destek, yakıt, erzak, sağlık ve tıbbi hizmetler başta olmak üzere tüm denizcilik ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu duyurdu. Açıklamanın, ABD’nin “Özgürlük Projesi” kapsamında bölgeye eskort planını duyurmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu, Hürmüz Boğazı ve bölge sularında bulunan ticari gemi kaptanlarına hitaben yayımladığı mesajda, İran limanlarının, genel denizcilik hizmetleri, teknik destek, erzak, sağlık ve tıbbi hizmetler sunma konusunda hazır olduğunu duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafından yapılan yazılı mesajı yayımladı.

Mesajda, bölge sularında seyreden tüm gemilerin, özellikle İran karasularında ve demirleme alanlarında bulunanların, ihtiyaç duymaları halinde erzak, yakıt temini, sağlık ve tıbbi hizmetler ile gerekli onarım için izinli malzemeler gibi hizmetlerden yararlanabilecekleri belirtildi.

Bu mesajın bölgedeki deniz haberleşme ağları ve VHF sistemleri üzerinden günde 3 kez olmak üzere üç gün boyunca yayımlanacağı kaydedildi.