Kremlin: Ukrayna ile müzakerelere açığız

Kremlin: Ukrayna ile müzakerelere açığız

PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı sürdürdüğü saldırıları sona erdirmek için müzakerelere açık olduğunu belirtti.

Peskov, ancak Kiev'in barış görüşmelerine katılmaya "ne kadar hazır olduğu" konusunda belirsizliğin hakim olduğunu ve bu durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Sözcü, "Rusya bir bütün olarak müzakere sürecine açık, ancak öncelikle Ukrayna tarafının buna ne kadar hazır olduğunu anlamamız gerekiyor" dedi.

Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) gelen desteğe atıfta bulanan Peskov, "Ukrayna tarafının 'üst yetkililerinden' ne kadar izin aldığını anlamamız gerekiyor, çünkü şu ana kadar çok farklı açıklamalar yapılıyor ve bir belirsizlik hakim" yorumunda bulundu.

AB ve ABD'nin tutumu nedeniyle Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'i eleştiren Peskov, "Zelenskiy'in meşruiyetinin genel bir sorun olmasının yanı sıra, Rus tarafıyla her türlü temasın fiilen yasaklanmasıyla ilgili bir sorun da bulunuyor" diye ekledi.