Lavrov ‘Libya’ gündemi ile Türkiye’ye geliyor

Lavrov ‘Libya’ gündemi ile Türkiye’ye geliyor

PeyamaKurd-  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Libya’da ateşkesi görüşmek üzere bugün Ankara'ya geliyor. 

Lavrov’a Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu eşlik ediyor. İkilinin ev sahibi mevkidaşları Türkite Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Suriye ve Libya'daki durumu masaya yatırması bekleniyor.

Mevlüt Çavuşoğlu, Lavrov ile dün telefonda görüşmüş, görüşmenin ardından yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Rus askeri ve güvenlik makamlarından oluşan bir heyet 14 Haziran 2020 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Bölgesel konularda istişarelerde ve eşgüdümde bulunulması öngörülmektedir" denilmişt.

Rusya'da Libya'da ülkenin doğusunu kontrol altında bulunduran General Halife Hafter'e destek verirken, Türkiye ise Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni destekliyor.

Hakkında silah ambargosu kararı bulunan Libya'da ateşkes görüşmeleri devam etse de taraflar arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın