Misir, Türkiye ile görüsmeleri askiya aldi iddiasi!

Misir, Türkiye ile görüsmeleri askiya aldi iddiasi!

PeyamaKurd - Mısırlı yetkililerin, Türk yetkililerle ilişkileri normalleştirmek için yaptıkları görüşmeleri geçici olarak askıya aldığı iddia edildi.

Al Arabiya TV’de yer alan haberde, Kahire’den normalleşme için masaya yatırılan şartlar Türkiye tarafından yerine getirilmeyince, Mısır ve Türk yetkililer arasında yapılan gizli görüşmeler askıya alındı.

Haberde Türkiye'nin Libya'daki paralı askerleri çekme konusunu ağırdan alması, Mısır'ın görüşmeleri askıya alınmasına neden olarak gösterildi.

Ayrıca Mısırlı yetkililerin, Ankara'nın, Müslüman Kardeşler örgütü kurucularından Alaa Al-Samahi ve Mısır Cumhuriyet Savcısı'na suikast davasında suçlanan Yahya Moussa'yı Kahire'ye teslim etmesini talep ettiği belirtildi.

Bunun üzerine Ankara'daki yetkililer, paralı askerleri Libya'dan çekmenin yanı sıra Müslüman Kardeşler'e karşı tedbirlerin uygulanması için Mısır'dan daha fazla süre talep ettiği iddia edildi.

“Mısır’ın üç koşulu var”

Öte yandan söz konusu haberde Kahire’nin Ankara ile ilişkileri düzeltmesi için üç temel koşulunun olduğuna dikkat çekildi.

Bu koşullardan ilki ve en önemlisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk devlet yöneticilerinin Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye dönük ağır eleştiri içeren konuşmaları durdurmaları.

Erdoğan'ın son dönemde Mısır liderliğini hedef almaktan vazgeçmesi bunun bir karşılığı olarak görülüyor.

Bir diğer koşulun da, darbeden sonra Mısır'dan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Müslüman Kardeşler bağlantılı kişilerin Kahire yönetimine karşı faaliyetlerine izin verilmemesi olarak kaydedildi.

Üçüncü ve son şartın ise Türkiye'nin Libya'daki askeri varlığı olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın