Pezeşkiyan: Enerji tesislerine saldırı tüm dünya için...

Pezeşkiyan: Enerji tesislerine saldırı tüm dünya için...

PeyamaKurd - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran’ın altyapısına yönelik saldırıların "tüm dünyayı etkileyebilecek kontrol edilemez sonuçlara yol açabileceğini" aktardı.

Pezeşkiyan, bugün İran’ın enerji altyapısına yapılan saldırılara ilişkin X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İran’ın enerji altyapısının hedef alınmasını "şiddetle kınadığını" belirten Pezeşkiyan, "Bu tür eylemler, Amerikan ve Siyonist düşmana ve destekçilerine hiçbir fayda sağlamayacaktır." sözlerini sarf etti.

Mesud Pezeşkiyan, İran'da enerji altyapısının vurulmasının durumu daha da karmaşık hale getireceğini belirterek, "(Saldırlar) Tüm dünyayı etkileyebilecek kontrol edilemez sonuçlara yol açabilir." diye belirtti.

28 Şubat 2026 Cumartesi sabahı ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı ortak hava operasyonu, bölgedeki gerilimi en üst seviyeye taşımıştı.

İran, bu saldırılara misilleme olarak İsrail’e füze fırlatmış ve bölge ülkelerindeki ABD askeri üslerini hedef almıştı.