PeyamaKurd - BRICS zirvesinde konuşan Putin, dünyadaki enflasyon artışına dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G-7 ülkelerinin son yıllarda ekonomide sorumsuz politika izlediklerini ve bunun küresel enflasyondaki artışa neden olduğunu ifade etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in ev sahipliğinde çevrim içi düzenlenen BRICS+ Zirvesi'nde küresel piyasalardaki durumu değerlendirdi.
"Küresel ekonomik kriz daha da kötüleşti"
Putin, toplantıya katılan ülkelerin demokratik çok kutuplu düzenden yana olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi:
"Bazıları tarafından icat edilen kurallara göre yaşamak istemeyen devletlerin gelişiminin durdurulması yönündeki girişimler, gayrimeşru yaptırım araçlarının pervasızca kullanılması, Kovid-19'un yarattığı sonuçlarla çarpılarak küresel ekonomideki krizi daha da kötüleştirdi."
"Uluslararası finans sisteminin sarsıldığını, üretim, lojistik ve yatırım halkalarının parçalandığını" vurgulayan Putin, gıda, enerji ve ham madde fiyatlarında artışın özellikle Asya, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu devletlerinin gelişimini etkilediğini söyledi.
"Hem arz hem talep büyük ölçüde azaldı"
Buna Ukrayna'daki savaşın neden olmadığını savunan Putin, şöyle konuştu:
"Enflasyonda keskin artış dün yaşanmadı. Bu, G7 ülkelerinin birkaç yıldaki sorumsuz makroekonomik politikası, kontrolsüz emisyon ve teminatsız borçların birikmesinin sonucudur. Tüm bu süreçler, pandeminin başlamasıyla hızlandı. Bu dönemde, ürün ve hizmetlere küresel çapta hem arz hem de talep büyük ölçüde azaldı."
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın