Reuters: Trump ile Putin arasındaki görüşme Suudi Arabistan veya BAE'de gerçekleşebilir

PeyamaKurd - Reuters'a konuşan Rus kaynaklar, Trump ile Putin arasındaki görüşmenin şu aşamada NATO üyesi Türkiye'de gerçekleşme ihtimalini reddettiler.
Rusya, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki muhtemel görüşmenin Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yapılmasını değerlendiriyor.
Reuters’a konuşan konuya dair bilgi sahibi iki Rus kaynak, üst düzeydeki Rus yetkililerin Suudi Arabistan ve BAE'yi ziyaret ettiklerini söyledi.
Rus yetkililer, Trump ve Putin'in bir araya gelmelerinden önce telefon görüşmesi düzenlenmesine dair bir hazırlık için temasların yürütüldüğünü birçok kez reddettiler.
Suudi Arabistan ve BAE, Putin hakkında tutuklama emri çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye değil.
Kaynaklardan biri, bazı Rus diplomatların ve istihbarat yetkililerinin Suudi Arabistan ve BAE'nin ABD ile olan yakın askerî ve güvenlik ilişkileri sebebiyle görüşmenin bu ülkelerde gerçekleşmesine karşı çıktıklarını aktardı.
Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid El Nahyan, Ukrayna'daki savaş süresince tarafsızlıklarını korurlarken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile düzenli iletişim içinde oldular.
Bu Haber 139 defa okunmuştur.




