Ruhani yasayi onayladi: ABD ordusu terörist ilan edildi

Ruhani yasayi onayladi: ABD ordusu terörist ilan edildi

PeyamaKurd - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Orta Doğu’daki Amerikan askerlerini terörist olarak niteleyen yasa tasarısını imzaladı. Söz konusu tasarı geçen hafta parlamentoda kabul edilmişti.

Karar, Başkan Donald Trump’ın İran’ın Devrim Muhafızları’nı terörist organizasyon olarak kabul etmesine karşılık olarak yorumlanıyor.

Ruhani, Amerika’nın petrol ihracatlarındaki baskısına rağmen ülkesinin petrol ihraç etmeyi sürdüreceğini de dile getirdi.

Devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında Ruhani, Amerika’nın İran’ın petrol ihracatını sıfıra indirme kararının yanlış olduğunu kaydetti ve bu kararın uygulanmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ruhani, “Gelecek aylarda Amerikalılar petrol ihracatımıza devam ettiğimizi görecekler” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın