Rusya: ABD, bu adimla bizi harekete geçirmeye zorluyor

Rusya: ABD, bu adimla bizi harekete geçirmeye zorluyor

PeyamaKurd - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF) kapsamında yasaklanan nükleer füzelerini Avrupa'ya yerleştirmesinin, Rusya'yı harekete geçirebileceğini belirtti.

ABD’nin aldığı pozisyonu eleştiren Ryabkov, başkent Moskova'da gazetecilere INF ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ryabkov, ABD'nin, INF kapsamında yasaklanan nükleer füzelerini Avrupa'da konuşlandırmasının tartışmaya açık bir senaryo olduğunu belirterek, "Rusya'yı harekete geçmeye zorlayabilir" ifadesini kullandı.

Ryabkov, ABD ve NATO'nun uluslararası güvenliğe yaklaşımını "sorumsuz" olarak değerlendirdi.

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın