PeyamaKurd - Donbas'taki gerilime ilişkin açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın ‘kavgacı temadan’ uzaklaşma ve Donbas’taki temas hattındaki ordu birliklerini kontrol altına alma niyetini görmediklerini kaydetti.
Kommersant gazetesine açıklamalarda bulunan Peskov şu ifadelere yer verdi:
“Henüz Ukrayna’nın bir şekilde sakinleşip kavgacı temadan uzaklaşma, sınır hattının hemen yanında bulunan ve sıkça provokasyon sebebi olan ordu birliklerini bir şekilde kontrol altına alma niyetini görmüyoruz. Bu durumda en önemli şey, hiçbir şeyin Ukrayna ordusunun kendi halkına karşı savaşı kışkırtmaması."
Bölgedeki gerilimin tırmanması durumunda, Moskova’nın Rusya pasaportlarını alan Donbas sakinlerini nasıl koruyacağı sorusuna yanıt veren Peskov, “Şimdi bu soruya yanıt vermeyeceğim. Kesinlikle Rusya vatandaşlarının güvenliği, hayatları, Rus devletinin ve şahsen Devlet Başkanı Putin’in koşulsuz önceliği” sözlerini kullandı.
Ayrıca Peskov, bu anda olası eylemlerden bahsetmenin yersiz olduğunu belirterek, “Çünkü her türlü ifadeler, yanlış fotoğrafı oluşturmak için kullanılabilir, sadece bu gerilimin artmasına yol açabilir” dedi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın