Şara, Bağdat Zirvesi'ne katılmayacak

Şara, Bağdat Zirvesi'ne katılmayacak

PeyamaKurd - Terörizm suçlamasıyla iki kez Irak'ta hapsedilmiş Suriye'nin geçici lideri Ahmed el-Şara'nın (Colani) mayıs ayındaki Arap Zirvesi için resmen Bağdat'a davet edilmesi birçok Iraklı arasında öfke yaratmıştı. 

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, Şara’nın bu ay ortasında Bağdat'ta yapılması planlanan Arap Zirvesi'ne katılmayacağını doğruladı. Komite, Suriye Devlet Başkanı'nın zirveye bir temsilci göndereceğini, bu temsilcinin büyük olasılıkla Suriye Dışişleri Bakanı Esad el-Şeybani olacağını bildirdi.

Komite üyesi Muxtar al-Musevi bir basın açıklamasında, "Çeşitli diplomatik kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara(Colani)bu ayın ortasında Bağdat'ta yapılması planlanan Arap Zirvesi'ne katılmayacak. Bunun nedeni, önceki yasal statüsü ve Irak'ta ve yurtdışında daha önceki terör olaylarına karışmış olması nedeniyle katılımına karşı çıkan büyük bir halk ve siyasi kampanyadır." dedi.

El-Musevi, "Suriye, Arap Zirvesi'ne Suriye Devlet Başkanı'nın göndereceği resmi bir temsilci aracılığıyla katılacak. Bu temsilcinin büyük ihtimalle yakın zamanda Irak'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Esad el-Şeybani olması bekleniyor” diye ekledi. 

Bu Haber 345 defa okunmuştur.