Temelli: Bugün yeni bir sivil darbe olarak yazilacak

Temelli: Bugün yeni bir sivil darbe olarak yazilacak

PeyamaKurd -HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bugün siyaset tarihine yeni bir sivil darbe olarak yazılacak” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları, Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. 3 kentin ayrıca büyükşehir belediyelerine ait internet siteleri de kapatıldı.

Sezai Temelli, “Kaybettiler, yine kaybedecekler, kazandık yine kazanacağız. Bugün siyaset tarihine yeni bir sivil darbe olarak yazılacak. Türkiye, Kürt meselesini çözmeden demokrasi meselesini çözemiyor” diyerek şöyle devam etti: “19 Ağustos darbesi, sivil darbesi, 12 Eylül darbe geleneğinin devamıdır. Darbe mekaniği devam ediyor. Bir OHAL rejimi altında yaşadık uzun süre. KHK’lerle ihraç edilenler, belediyelerimize atanan kayyımlar, demokratik siyasetin tasfiyesi eş genel başkanlarımız, milletvekili arkadaşlarımız, belediye eşbaşkanı arkadaşlarımızın tutuklanması gibi çok uzun süre bir OHAL rejimi altında yaşadık. Şimdi de örtülü bir OHAL rejimini dayatmaya devam ediyorlar. Bugün karşı karşıya kaldığımız tablo rejimin kendini deşifre etmesidir.

Bugün halk iradesine sahip çıkmaya devam ediyor. Ama Diyarbakır sokaklarında şiddet var, zulüm vardır. Belediyesine sahip çıkan iradesine sahip çıkanlara TOMA’larla, gazlarla saldırmaya devam eden bir devlet vardır. Devlet hukukunu yitirmiştir. Devlet anayasal bir devlet olmaktan uzaklaşmıştır. Devlet demokrasiye dair ne varsa tüm duyarlılığını yitirmiştir. Bu iktidar eliyle demokratik kurumlar tasfiye edilmeye çalışıyor.” 

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın