Türk ordusu Şam’da görev alacak İddiası!

Türk ordusu Şam’da görev alacak İddiası!

PeyamaKurd - Suriye Hükümetinin Türkiye’den yardım talep etmesinin ardından Türk ordusunun Şam görevi için hazırlıklara başladığı iddiası gündemde.

Türkiye Gazetesinin haberine göre Suriye’den gelen yardım çağrısının ardından önce Ankara, Suriye’deki tüm gruplara “aklınızı başınıza alın” uyarısı yaptı ardından da Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin savunma kapasitesini artırmaya yönelik eğitim, danışmanlık ve teknik destek sağlanması için çalışmalara başladı.

Haberde, Türkiye’nin, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Suriye ordusuna entegrasyonu sürecinde de yer alacağı belirtildi. 

Bir devletin başka bir devletten güvenlik için destek almasının uluslararası hukukta tanınan bir hak olduğunun altını çizilen haberde, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 31. maddesinde devletlere meşru müdafaa hakkı tanındığı bilgisine de yer verildi.

Söz konusu haberde Türkiye’nin güney sınır güvenliğinin Irak ve Suriye’den başladığına işaret edilirken, “yaşanan gelişmeler sonrasında Türkiye’nin kendini bir güvenlik çemberi içine almaya mecbur bırakıldı”ğı savunuldu. 

Bu Haber 387 defa okunmuştur.