Türkiye’den 'Kürdistan petrolü' açıklaması

Türkiye’den 'Kürdistan petrolü' açıklaması

PeyamaKurd - Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye gelen petrol akışına dair konuştu.  

Kürdistan petrolüne ilişkin konuşan Bayraktar, kendilerinin bir sorumluluğu olmadığını ve petrol akışının sağlanmasını istediklerini belirtti. 

Bayraktar, “Geçen yıl ekim ayında bunu dünyaya ilan ettim. Biz 4 Ekim 2023 itibariyle petrol boru hattımız teknik olarak çalışmaya hazır dedim. O gün bugündür hala boru hattından bir akış yok. 

Irak’la devam eden bir davamız var. Sıkıntıların müsebbibi Türkiye değildir. Burada Kuzey Irak yönetimiyle merkezi yönetim arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bir sıkıntı var. Pazartesi günü sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat ziyareti var. Biz de heyette onunla beraber olacağız. İstiyoruz ki bu hat tamamen kullanılsın. Irak petrolü ve Türkiye’nin ürettiği petrolün Ceyhan’a ulaşması gerekiyor” dedi. 

Ayrıca “Pazartesi günü sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat ziyareti var. Biz de heyette onunla beraber olacağız. İstiyoruz ki bu hat tamamen kullanılsın. Irak petrolü ve Türkiye’nin ürettiği petrolün Ceyhan’a ulaşması gerekiyor” diye ekledi.