Yunanistan’dan Türkiye sınırında ‘geçiş tatbikatı’

Yunanistan’dan Türkiye sınırında ‘geçiş tatbikatı’

PeyamaKurd - Yunanistan Türkiye ile sınırının yer aldığı sıfır noktasında 'sınır geçiş' tatbikatı gerçekleştirdi. Tank ve helikopterlerin de kullanıldığı söz konusu tatbikatı 6 ülkenin gözlemcileri yerinde izledi.

Yunanistan Batı Trakya’ da Türkiye ile sınırının bulunduğu sıfır noktasında "sınır geçiş" tatbikatı icra etti. 

Meriç nehrindeki sınırın sıfır bölgesinde yapılan sınırı geçiş tatbikatını ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri beraber izledi.

Ağır silahlar da yer aldı

 “Nehir Rotası” adı altında yapılan tatbikatta, tatbikat merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu’ya bağlı 31’inci Motorlu Piyade Tugayı, 1’inci Ordu Havacılık Tugayı, 730’uncu Köprücü Taburu ve 744’üncü Köprücü Bölüğü’nün katılımı ile icra edildi.

Tatbikatın amacı ise, personelin paletli ve tekerlekli araçların seyir nesneleri ve modern savaş ortamı koşulları altında su engellerini geçme tekniği konusunda gerçekçi bir eğitimi idi.

6 ülke gözlemcisi izledi 

Tatbikatın son aşamasını Meriç Nehri’nin sıfır noktasına yakın bir bölgede kurulan gözlem çadırından Yunanistan yüksek rütbeli askeri personellerinin yanısıra ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri izledi.