Zelensky'den 9 Mayıs uyarısı: Sorumlu olmayacağız!

PeyamaKurd - Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gazetecilerden gelen soruları cevapladı.
Zelensky, 9 Mayıs'taki Rusya Zafer Günü'ne değinerek, "Moskova'ya gidecek olan tüm ülkelere karşı pozisyonumuz çok basit. Rusya Federasyonu topraklarında olanlardan sorumlu olamayız" dedi.
Rusya'nın 2. Dünya Savaşı Zaferi'nin 80. yıl dönümünde 8-11 Mayıs'ta geçici ateşkes ilan etmesine değinen Zelensky, Moskova'nın bunu sadece 9 Mayıs geçit törenin güvenliği için yaptığını savundu ve "Bu onun (Vladimir Putin) için daha çok bir tiyatro sahnesidir” dedi.
Ayrıca, törene katılacak olan yabancılara güvenlik garantisi veremeyeceklerini belirterek, "9 Mayıs'ta (Moskova'ya) gidecek olan tüm ülkelere (ülke temsilcilerine) karşı pozisyonumuz çok basit. Rusya Federasyonu topraklarında olanlardan sorumlu olamayız. Size onlar güvenlik sağlıyor ve bu nedenle size hiçbir garanti vermeyeceğiz. Çünkü Rusya'nın bu tarihlerde ne yapacağını bilmiyoruz” dedi.
Bu Haber 200 defa okunmuştur.




