ABD’den Irak’a: Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü koruyun! 

ABD’den Irak’a: Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü koruyun! 

PeyamaKurd - Washington’da yapılan toplantılarda ABD’li üst düzey yetkililer Irak Başbakanı Sudani’den Kürdistan’dan petrol ihracatına başlanmasını, memur maaşlarının ödenmesini ve Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün korunmasını talep etti.

Irak Başbakanı Sudani, beraberindeki heyet ile Washington’da üst düzey temaslarda bulundu. 

Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüştü, ardından Beyaz Saray’da Başkan Biden’la bir araya geldi. Ayrıca Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Washington’a giden heyette Savunma Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Tuğgeneral Şivan Mazhar, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Dilan Gafur da Sudani’ye eşlik etti.

Görüşmelerde Kürdistan’dan petrol ihracatına başlanması, memur maaşları, Kürdistan Bölgesi dahil Irak’a yönelik saldırılar ve Kürdistan Bölgesi’ndeki seçimler de gündeme geldi.  

Pentagon'daki görüşmelerde Sudani ve Austin, "Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin hava sahasının dış tehditlerden korunmasına yönelik çabaları” ele aldı.

Sefin Dizayi, “Erbil ve Kürdistan Bölgesi ABD için önemli. Kürdistan Bölgesi'nin, Irak'ın istikrarı da bölge ve ABD için önemlidir" dedi.

ABD'nin Kürdistan Bölgesi'ne verdiği güvenlik desteği de Irak heyetinin Washington'la yaptığı görüşmelerin merkezinde yer aldı.