PeyamaKurd - İran ile süren kriz ile ilgili açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, İran'ın, 2015'te imzalanan nükleer anlaşmayı yeniden hayata geçirme konusunda durdurulan müzakerelere geri dönmek istediğine dair hiçbir ipucu vermediğini ifade etti.
Basına konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD'li üst düzey yetkili şu ifadeleri kullandı:
"Şu an için elbette ki İran'ın geri dönmeye ve kalan sorunları kapatmaya hazır olduğuna dair hiçbir belirti ve olumlu işaret yok."
Ayrıca ABD'li yetkili açıklamasında, "İranlılarla doğrudan etkileşimimiz yok, bu yüzden iyimserlik ve karamsarlık seviyelerini değerlendirmek bizim için zor ancak ABD'yi daha iyimser kılacak herhangi bir şey de olmadı" sözlerine yer verdi.
Öte yandan açıklamasında anlaşmaya dönüş konusunda fırsat kapısının açık olduğunu belirten yetkili söz konusu bunun sonsuza kadar olmayacağını ileri sürdü.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın